KWS-vervolg-school

Wie zijn wij

De Koningin Wilhelminaschool is een christelijke school en maakt deel uit van de stichting PCBO Amersfoort (13 scholen). In deze stichting zijn wij de enige speciale basisschool. De KWS werkt nauw samen met de school voor regulier basisonderwijs, de Parkschool. De twee scholen zijn in één gebouw gehuisvest. We prijzen ons gelukkig met deze in Amersfoort unieke situatie. Op pedagogisch gebied zien we winst. Omdat de schoolactiviteiten allemaal samen worden uitgevoerd, maken onze kinderen deel uit van een groter geheel. Zij blijven – ondanks hun andere leerontwikkeling –  deel uit maken van de ‘gewone maatschappij’. Andersom is het voor de kinderen van de Parkschool een verrijking om te ervaren dat kinderen die anders leren, geen ‘andere kinderen’ zijn.

Ook didactisch zijn er voordelen: kinderen van de beide scholen kunnen op de andere school lessen meedoen, als dit beter past bij hun ontwikkeling.

Onze school staat in Schothorst-zuid. Onze leerlingen komen steeds vaker uit de wijk of de nabije omgeving, maar wij hebben ook nog steeds leerlingen op school die met busvervoer vanuit omliggende plaatsen komen. Het gebouw is een knus gebouw uit de jaren zeventig. Het is geheel gelijkvloers en dus goed toegankelijk voor mindervaliden. Onze school ligt in een groen gedeelte van Amersfoort. We hebben een ruim schoolplein met speeltoestellen en speelmogelijkheden in het groen. Voor de oudere kinderen is er naast de school een groot grasveld dat we gebruiken voor onze buitenlessen gymnastiek. Voor 2023 staat nieuwbouw op de planning.

Onze kinderen krijgen les in vier klassen: De Eekhoorns (leerjaar 3, 4 en 5), de Uilen (leerjaar 5 en 6), de Beren (leerjaar 6 en 7) en de Vossen (leerjaar 8).

Ons team:

Eekhoorns:Loes Menke en Sandra Wassink
Uilen:Marloes Ligthart en Janneke de Voogd – Stoit 
Beren:Petra de Nijs en Nathalie Falkmann
Vossen:Karin Evenboer en Natalie van Silfhout
Directie:Dillian Hos
Intern begeleider:Marijne Poppen
Onderwijsassistenten:Gerdi te Rijdt
Administratieve ondersteuning:Britta Scheffer
Conciërge:Ed Jakobsen

Meer details in de schoolgids

2020-2021